Лечение на Травми свързани с работата

Неправилната работна поза, еднообразните движения и местенето на тежки товари са сред основните причинители за болки в гърба, шията, раменете или крайниците. В България 54% от работещите страдат от едно или повече мускулно скелетни смущения. Те могат да бъдат в резултат на различни физически фактори на работната среда, както в офис среда, така и в склад, в градината и др. В Сантилукс ще Ви помогнем да се справите с болката с  масаж или физиотерапия и лечебна гимнастика.

Първата категория синдроми са свързани с работното място. Включва три различни вида болка, при които общото е, че всички се дължат на прекомерното използване на компютър.

Най-често от синдрома на прекомерната употреба на високотехнологични уреди страдат журналисти, юристи, дизайнери, архитекти, писатели и всички, ангажирани с много часове ежедневна работа на компютъра.

  • Болки в китките – синдром на карпалния тунел

Причинява се от еднообразните повтарящи се движения на ръката по клавиатурата и мишката. Появата на болката в китките се обяснява с вродената чувствителност на нерва в областта на китката и се среща по-често при жени, тъй като имат по-деликатни крайници от мъжете. Проблемът започва с изтръпване на първите три пръста (палеца, показалеца и средния пръст), което обикновено става през нощта, а в по-напредналата фаза се появява силна болка в цялата ръка.

  • Болки в шията и раменете – шиен синдром

Това заболяване е от мускулно-скелетен характер и се причинява от продължителната неудобна поза на тялото при работа с компютър и най-вече от несъзнателното накланяне към екрана. В резултат на това се създава траен мускулен спазъм в областта на врата и се стига до преструктуриране на костите на скелета.
В началото си шийният синдром причинява дискомфорт в областта на шията, раменете и крайниците, а ако не се лекува навреме, може да доведе до дискова херния. Тогава болката става много по-силна и може да бъде придружена от привидно несвързани симптоми като главоболие и мигрена. Мъжете пак са облагодетелствани, тъй като по-застрашени са жените, особено онези с фина и издължена шия.

  •  Болки в очите – офталмологичен синдром